SINLAC NEUTRAL rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép édes íz nélkül
A SINLAC NEUTRAL rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer tej-, szója-, gabona- (búza, rozs, árpa, zab) allergiás és coeliákia diétás ellátására 6 hónapos kortól.
Tulajdonságok és előnyök
A diéta jellegéből adódóan, az allergiát kiváltó élelmiszerek (pl. tehéntej, gabona, szója) kizárása az étrendből megnehezíti a táplálkozási igények teljeskörű kielégítését. A SINLAC NEUTRAL a szentjánoskenyérmag és a rizs egyedi kombinációja, hozzáadott aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS!
A SINLAC NEUTRAL orvosi ellenőrzés mellett, a használati utasítás szerint alkalmazható 6 hónapos kornál idősebb csecsemők táplálására. Korábbi alkalmazhatósága kizátólag orvosi javaslatra, az orvos által meghatározott adagolásban történhet, a csecsemő egyedi táplálkozási igénye szerint a meghatározott indikációban. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas. Fokozott allergiás terheltség vagy már kialakult táplálékallergia esetén mindig szükséges az étrendet az orvossal és a dietetikussal megbeszélni.
- Tejmentes
- Gluténmentes
- Szójamentes
- Édes íz nélkül
- Rizs: megfelelő összetevő az első szilárd ételekhez, nem tartalmaz glutént
- Szentjánoskenyérmag: a szentjánoskenyérfa a Földközi-tenger vidékén honos szubtrópusi hüvelyes növény, melynek mag termései nem tartalmaznak glutént. A szentjánoskenyérmag a kíméletes feldolgozási eljárásnak köszönhetően a SINLAC NEUTRAL pépnek enyhén barna színt és természetes ízt kölcsönöz.
Elkészítés, adagolás, tárolás
A SINLAC NEUTRAL por az alappép készítése mellett alkalmas a kornak megfelelő egyéb ételekben sűrítő, dúsító anyagként történő felhasználásra. A baba korának és igényeinek megfelelően az adagolás, a sűrűség kialakítása egyéni eltérést mutathat.
Az alappép gyümölcs- és zöldségpürével, egyéb ízesítő anyagokkal is kombinálható, valamint karakteres ízek tompítására és semleges ízek kiemelésére is felhasználható.
Dúsítás: a főzelékalap jellegétől függetlenül, adagonként 15 gramm (1 evőkanál) SINLAC NEUTRAL por az étel összenergia tartalmát kb. 64 kcl-val emeli meg.
Sűrítés: az ételhez utólagosan hozzákevert SINLAC NEUTRAL por nem igényel utólagos hőkezelést.
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Mielőtt hozzákezdesz a pép elkészítéséhez, mosd meg a kezedet és győződj meg róla, hogy a szükséges edények tiszták!
- 150 ml friss ivóvizet forralj 5 percig, és hűtsd le 40°C alá. A vizet öntsd a tányérba.
- A megfelelő mennyiségű SINLAC NEUTRAL port add a vízhez!
- Lassan, egyenletesen keverd el! A SINLAC NEUTRAL pép fogyasztásra kész!
Alappép higítása:
1 adag = 50 g SINLAC NEUTRAL por + 150 ml víz
Egy dobozból 13 adag alappép készíthető.
Minden egyes használat után gondosan zárd el a tasakot és a dobozt! Tárold száraz, szobahőmérsékletű helyen (25°C alatt)! Hűtve tárolást nem igényel. Kérjük, óvd a terméket a hőingadozástól. A felbontott tasak tartalmát 6 héten belül használd fel! Védőgázas csomagolásban. A termék gyermekek elől elzárva tartandó."
Összetétel
Összetevők: rizsliszt 71,5 %, szentjánoskenyérmag-fehérje 15,9%, növényi olajok (repce, napraforgó), aminosavak (L-tirozin, L-leucin, L-valin, L-lizin, L-fenilalanin, L-izoleucin, L-treonin, L-triptofán, L-cisztin, L-hisztidin), ásványi anyagok (kalcium-karbonát, vas-fumarát, cink-szulfát, kálium-jodid), vitaminok (L-aszkorbinsav, nikotinamid, DL-α-tokoferil-acetát, tiamin-mononitrát, kalcium-D-pantotenát, retinil-acetát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, D-biotin, pteroil-monoglutaminsav, kolekalciferol, cianokobalamin). Please put the nutritional table in this section too
Átlagos tápérték | 100 g por | 1 adag* |
Energia | 1785 kJ / 424 kcal | 892 kJ / 212 kcal |
Zsír | 11,0 g | 5,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 64,2 g | 32,1 g |
amelyből cukrok | 4,6 g | 2,3 g |
Rost | 3,9 g | 2,0 g |
Fehérje** | 15,0 g | 7,5 g |
Só | 0,09 g | 0,05 g |
Ásványi anyagok | ||
Nátrium | 38,8 mg | 19,4 mg |
Kalcium | 510 mg | 255 mg |
Vas | 8 mg | 4,0 mg |
Cink | 5,3 mg | 2,7 mg |
Jód | 50,0 mg | 25,0 mg |
Vitaminok | ||
A-vitamin | 430 μg RE | 215 μg RE |
D-vitamin | 5,1 μg | 2,6 μg |
E-vitamin | 4,6 mg TE | 2,3 mg TE |
C-vitamin | 73,8 mg | 36,9 mg |
Tiamin (B1-vitamin) | 0,86 mg | 0,4 mg |
Riboflavin (B2-vitamin) | 0,3 mg | 0,2 mg |
Niacin | 3,0 mg | 1,5 mg |
B6-vitamin | 0,45 mg | 0,2 mg |
Folsav | 15,4 μg | 7,7 μg |
Pantoténsav | 0,8 mg | 0,4 mg |
B12-vitamin | 0,8 μg | 0,4 μg |
Biotin | 20,0 μg | 10,0 μg |
*50 g por + 150 ml víz | ||
**Rizs- és szentjánoskenyérmag eredetű növényi fehérje |
A táplálékallergiáról
Gondoltad volna?
A leggyakrabban allergiát okozó élelmiszerek: tej, szója, tojás. Az allergia veszélyeztetett csecsemők táplálásakor ezeket az ételeket fokozott körültekintéssel javasolt bevezetni az első életévben!
A tehéntejfehérje-, szójafehérje- és más táplálékallergiák egyre gyakrabban fordulnak elő csecsemő- és kisgyermekkorban. A SINLAC tej-, szója- és gluténmentes pép úgy lett kifejlesztve, hogy alkalmazható legyen a javallatban jelölt táplálékallegiák elkerülő diétájában.
A SINLAC NEUTRAL javallatai:
- Allergia szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek számára anyatej vagy HA (fehérje-hidrolizátumból készült) tápszer mellett.
- Táplálékallergia gyanúja esetén az eliminációs diéta részeként
- Tehéntej- és/vagy szójafehérje allergia esetén
- Glutén-túlérzékenység (coeliákia) esetén
- Gabona- (búza, rozs, árpa, zab) allergia esetén
- Laktóz-intolerancia (tejcukor-érzékenység) esetén
A SINLAC NEUTRAL ellenjavallatai:
- Glükóz, fruktóz-, szacharóz-intolerancia
- Rizs- és/vagy szentjánoskenyérmag-allergia
Kapcsolódó cikkek