almas-palacsinta-gyerekeknek

Almás palacsinta

12-23 hónap
Recept
Előkészítés:​ 5perc
Főzés: 5perc
Reggeli

Hozzávalók

Lépésről lépésre

  • Almás palacsinta

    12 hónapos kortól

     

    Hozzávalók:

    • 1 db közepes alma
    • 1 db tojás
    • 25 g hajdinaliszt (lehet zabliszt is vagy zabpehely)
    • 1/2 kávéskanál olívaolaj a sütéshez
    • ízlés szerint fahéj vagy kakaópor

     

    Elkészítés:

    1. Hámozd meg, mosd meg és egy nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeld le az almát.
    2. Ezután alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne lé. 
    3. Add hozzá a tojást és a lisztet (vagy zabpelyhet).
    4. Villával alaposan dolgozd össze az alapanyagokat, így kész is a palacsintatésztád.
    5. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. 
    6. A tésztát körülbelül 0,5 cm vastag korongok formájában süsd 5 percig. Sütés közben a korongokat hőálló lapáttal fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk megfelelően átsüljön. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod gyermekednek.
    7. Az elkészült palacsintákat megszórhatod ízlés szerint fahéjjal vagy kakaóporral. 

Csatlakozz a Baby & me Clubba!

  Csatlakozz a Baby & me Clubba!

Ismerd meg a regisztráció előnyeit

Letölthető kisokosok

Hozzáférhetsz letölthető kisokosokhoz, receptkönyvekhez, útmutatókhoz

Hírlevél feliratkozás

Várandósságod heteihez, majd kisbabád fejlődésének pontos üteméhez igazodó hírlevelekkel várunk

Szakértői támogatás

Szakértői tanácsokkal, tippekkel várunk

Kuponok és ingyenes termékminták

Használd ki a Club tagság előnyeit és igényelj kuponokat, termékmintákat