Hozzávalók
Lépésről lépésre
-
Almás palacsinta
12 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 1 db közepes alma
- 1 db tojás
- 25 g hajdinaliszt (lehet zabliszt is vagy zabpehely)
- 1/2 kávéskanál olívaolaj a sütéshez
- ízlés szerint fahéj vagy kakaópor
Elkészítés:
- Hámozd meg, mosd meg és egy nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeld le az almát.
- Ezután alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne lé.
- Add hozzá a tojást és a lisztet (vagy zabpelyhet).
- Villával alaposan dolgozd össze az alapanyagokat, így kész is a palacsintatésztád.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben.
- A tésztát körülbelül 0,5 cm vastag korongok formájában süsd 5 percig. Sütés közben a korongokat hőálló lapáttal fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk megfelelően átsüljön. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod gyermekednek.
- Az elkészült palacsintákat megszórhatod ízlés szerint fahéjjal vagy kakaóporral.