rakott-zoldbab-csirkehusival-recept

Rakott zöldbab csirkehusival

12-23 hónap
Recept
Előkészítés:​ 5perc
Főzés: 45perc
Ebéd

Hozzávalók

Lépésről lépésre

  • Rakott zöldbab csirkehusival

    12 hónapos kortól
     

    Hozzávalók:

    • 10 dkg friss zöldbab (világos színű)
    • 10 dkg hántolt fehér rizs
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 10 dkg csirkemell
    • 1 pohár natúr joghurt
    • 1 kis pohár reszelt sajt (bármilyen félkemény sajt)
    • 1 tk olívaolaj
    • egy csipet só
    • 1 ek vaj

     

    1. A rizst a szokásos módon kissé sós vízben főzd meg, majd tedd félre annyi időre amíg a többi hozzávalót feldolgozod.
    2. Hámozd meg és aprítsd fel a vöröshagymát.
    3. Darabold fel apró kockákra a csirkemellet.
    4. A csirkét, a hagymát és a zöldbabot kis sóval egy közepes lábosban pirítsd meg, ezt követően öntsd fel 2 dl vízzel, majd körülbelül 20 percig párold az olajon.
    5. Ezután egy kivajazott kisebb méretű jénai edényben rétegezd a hozzávalókat: rizs - zöldbabos, csirkés keverék - joghurt - reszelt sajt.
    6. 180 fokon 10 percig süsd a sütőben, amíg a tetején a sajt egy kicsit megpirul. 

     

    Tipp: tálaláskor használj bármilyen állatfigurás (maci, nyuszi) pogácsaszaggatót (mert a rakott ételek jól formázhatók) és indulhat is az erdei mese-ebéd, ami nem csak izgalmas, hanem nagyon finom is!

Csatlakozz a Baby & me Clubba!

  Csatlakozz a Baby & me Clubba!

Ismerd meg a regisztráció előnyeit

Letölthető kisokosok

Hozzáférhetsz letölthető kisokosokhoz, receptkönyvekhez, útmutatókhoz

Hírlevél feliratkozás

Várandósságod heteihez, majd kisbabád fejlődésének pontos üteméhez igazodó hírlevelekkel várunk

Szakértői támogatás

Szakértői tanácsokkal, tippekkel várunk

Kuponok és ingyenes termékminták

Használd ki a Club tagság előnyeit és igényelj kuponokat, termékmintákat