Hozzávalók
Lépésről lépésre
-
Rakott zöldbab csirkehusival
12 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 10 dkg friss zöldbab (világos színű)
- 10 dkg hántolt fehér rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg csirkemell
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 kis pohár reszelt sajt (bármilyen félkemény sajt)
- 1 tk olívaolaj
- egy csipet só
- 1 ek vaj
- A rizst a szokásos módon kissé sós vízben főzd meg, majd tedd félre annyi időre amíg a többi hozzávalót feldolgozod.
- Hámozd meg és aprítsd fel a vöröshagymát.
- Darabold fel apró kockákra a csirkemellet.
- A csirkét, a hagymát és a zöldbabot kis sóval egy közepes lábosban pirítsd meg, ezt követően öntsd fel 2 dl vízzel, majd körülbelül 20 percig párold az olajon.
- Ezután egy kivajazott kisebb méretű jénai edényben rétegezd a hozzávalókat: rizs - zöldbabos, csirkés keverék - joghurt - reszelt sajt.
- 180 fokon 10 percig süsd a sütőben, amíg a tetején a sajt egy kicsit megpirul.
Tipp: tálaláskor használj bármilyen állatfigurás (maci, nyuszi) pogácsaszaggatót (mert a rakott ételek jól formázhatók) és indulhat is az erdei mese-ebéd, ami nem csak izgalmas, hanem nagyon finom is!