Burgonyás cukkini krém
Hozzávalók
Lépésről lépésre
-
Burgonyás cukkini krém
6 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 100 g burgonya
- 100 g cukkini
- ½ kávéskanál olívaolaj
- Mosd meg, hámozd meg a cukkinit és vágd össze apró kockákra. (kb 0,5 * 0,5 cm-es darabokra).
- Hámozd meg és most meg a burgonyát, vágd apróra, majd egy kis lábosban párold puhára a cukkinivel sótlan vízben, alacsony lángon, fedő alatt kb 10-15 perc alatt.
- Praktikus megoldás lehet, ha a felkockázott zöldséget egy tálban, 100 ml vízzel, frissen tartó fóliával letakarod és a mikróban 6 percig, 900 W-on főzöd.
- Csepegtesd le a zöldséget, turmixold össze, amíg mártáshoz hasonló állagú nem lesz.
- A kész püréhez add hozzá az olajat.
- Ellenőrizd az étel hőmérsékletét tálalás előtt.
Kapcsolódó receptek
View details Cukkinis-halas püré
Cukkinis-halas püré
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Almás-banános-kekszes kompót
Almás-banános-kekszes kompót
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 3 perc
Lehűtés
8perc
View details Spenótos-parmezános krém
Spenótos-parmezános krém
Előkésztés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Sütőtökös kekszcsemege
Sütőtökös kekszcsemege
Előkészítés: 10 perc Sütés: 30 perc
40perc
View details Mézes-körtés búzadara
Mézes-körtés búzadara
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 5 perc
Lehűtés
10perc
View details Krémes csirke céklával
Krémes csirke céklával
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Tejberizs eperrel
Tejberizs eperrel
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 30 perc
Lehűtés: 20 perc
40perc
View details Körtés-banános smoothie
Körtés-banános smoothie
Előkészítés: 5 perc
Főzés
Lehűtés
10perc
View details Burgonyás spárga-krémleves
Burgonyás spárga-krémleves
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
30perc
View details Brokkolikrém pirított mandulával
Brokkolikrém pirított mandulával
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Sonkás tészta cukkini krémmel
Sonkás tészta cukkini krémmel
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Sztracsatellás banánlepény
Sztracsatellás banánlepény
Előkészítés: 5 perc Főzés: 5 perc
10perc
View details Almás-fahéjas sült kompót
Almás-fahéjas sült kompót
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 12 perc
Lehűtés
17perc
View details Krémes zöldség tojással és sajttal
Krémes zöldség tojással és sajttal
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 6 perc
Lehűtés
11perc