Hozzávalók
Lépésről lépésre
-
Mediterrán vadas marhapüré
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 20 g fehérrépa
- 100 g répa
- 50 g burgonya
- 15 g steak
- ½ kávéskanál repceolaj
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 100 ml víz
- Mosd meg, hámozd meg és vágd apróra a zöldségeket (0,5cm-es darabok).
- A vízben alacsony lángon, fedő alatt párold a zöldségeket 10 percig, majd add hozzá a steak-et és főzd további 5-10 percig.
- Praktikus megoldás lehet, ha a zöldségeket egy tálban 100 ml vízzel együtt, frissen tartó fóliával letakarva mikróban 900 W-on, 6 percig főződ, majd hozzáadod a húst és folytatod a főzést még fél percig.
- A kakukkfüvet teafilterben (mikrohullámú sütő esetén fűszerzacskóban) tedd a vízbe a hússal együtt, majd a főzés végén vedd ki.
- Turmixold össze, amíg sima állaga nem lesz, add hozzá a repceolajat és keverd össze. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod a gyermekednek.